Bergwijn klaar voor volgende stap: 'Kan belangrijke speler worden op topniveau'

Bergwijn klaar voor volgende stap: 'Kan belangrijke speler worden op topniveau'

03-07-2019 09:47
126

Steven Bergwijn is toe aan de volgende stap in zijn loopbaan. Dat stelt zijn voormalige jeugdtrainer Edwin de Wijs, die door Sky Sports aan de tand wordt gevoeld over de 21-jarige aanvaller van PSV.

De Wijs kreeg een jonge Bergwijn onder zijn hoede, nadat hij de jeugdopleiding van Ajax had verruild voor die van PSV. "Ik zag een jong talent die veel talent had", zegt de jeugdtrainer tegen de Britse omroep. "Hij hield van het spelletje en had al grote technische en tactische vaardigheden voor een jongen die slechts veertien jaar oud was."

"Maar zijn grootste talent was misschien wel dat Steven iedere dag keihard werkte om een betere speler te worden", vervolgt De Wijs. "Naast een heel talentvolle speler, is Steven ook een geweldig persoon met een groot hart. Hij staat altijd voor iedereen klaar. Het zegt denk ik genoeg dat ik, als jeugdtrainer, nog steeds regelmatig contact heb met Steven."

De Wijs denkt dat Bergwijn het ver kan schoppen. "Hij heeft een geweldige techniek en dat koppelt hij aan snelheid. Dat vooral maakt hem speciaal en een waardevolle speler in de Eredivisie. Hij heeft zich geweldig ontwikkeld en is een van de beste spelers in de competitie. Daarnaast speelde hij al een handvol interlands. Ik geloof oprecht dat hij klaar is voor de volgende stap in zijn loopbaan."

Waar zijn toekomst ligt, is nog even afwachten. Bergwijn kan op belangstelling rekenen van Ajax, Tottenham Hotspur, Bayern München en Internazionale. "Ik denk dat Steven in de komende jaren een belangrijke speler kan worden op topniveau", besluit De Wijs.