'Danjuma zet in op transfer: volgende Premier League-club meldt zich bij Club'

'Danjuma zet in op transfer: volgende Premier League-club meldt zich bij Club'

03-07-2019 10:44 Laatste update: 10:44
30

Arnaut Danjuma Groeneveld heeft zijn zinnen gezet op een stap hogerop deze zomer. De 22-jarige aanvaller van Club Brugge ziet zijn opties toenemen. Na onder meer AC Milan, Stade Rennes en Tottenham Hotspur heeft nu ook Southampton zich voor hem gemeld.

Dat meldt Voetbal International woensdag. Danjuma heeft er één seizoen opzitten bij de Belgische topclub, die hem voor één miljoen euro overnam van NEC. Toch heeft de buitenspeler zijn zinnen gezet op een transfer, hoewel hij nog tot medio 2022 vastligt bij Club Brugge. Volgens VI wil hij – mede met het oog op Oranje - alle opties rustig afwegen, voordat hij een beslissing neemt.

Het weekblad spreekt van 'bijzonder veel belangstelling'. Internazionale informeerde ook al naar de diensten van de Nederlander, maar werd nog niet concreet. Danjuma begon ijzersterk aan zijn eerste jaar bij Club Brugge. Hij scoorde aan de lopende band in de Jupiler Pro League én maakte indruk in de Champions League. In oktober debuteerde hij - met een goal tegen België - in het Nederlands elftal.

Een hardnekkige enkelblessure wierp hem vervolgens terug. Danjuma moest maanden toekijken. In de play-offs deed hij wel weer mee, maar was de vleugelaanvaller niet zo doorslaggevend als eerder. In de winterse transferperiode meldde AC Milan zich bij Club Brugge, dat toen geen zaken wilde doen.