LIVE: Schuiver Groenen helpt Oranje via verlenging naar WK-finale (gesloten)

LIVE: Schuiver Groenen helpt Oranje via verlenging naar WK-finale (gesloten)

03-07-2019 14:55 Laatste update: 23:48
310

De grote dag is aangebroken: Oranje speelt woensdagavond tegen Zweden om een ticket voor de finale van het WK. Daarin is de Verenigde Staten de tegenstander. VoetbalPrimeur houdt je in dit liveblog op de hoogte van de laatste ontwikkelingen vanuit Lyon.

De Oranje Leeuwinnen beginnen met één wijziging aan het duel met Zweden. Lineth Beerensteyn krijgt van bondscoach Sarina Wiegman de voorkeur boven Shanice van de Sanden. Naast Beerensteyn bestaat de voorhoede uit sterspeelsters Vivianne Miedema en Lieke Martens. De linksbuiten heeft nog teenklachten, maar kan wel spelen.

Het middenveld wordt wederom gevormd door Sherida Spitse, Jackie Groenen en Daniëlle van de Donk. Ook achterin zijn er geen verrassingen. Nederland en Zweden trappen om 21.00 uur af in Lyon. De winnaar neemt het in de WK-finale op tegen de Verenigde Staten, dat dinsdag afrekende met Engeland.

Opstelling Oranje: Van Veenendaal; Van Lunteren, Van der Gragt, Bloodworth, Van Dongen; Groenen, Spitse, Van de Donk; Beerensteyn, Miedema, Martens.