Beerensteyn: Ik weet het niet en vind het lastig, ze houdt het wel lang vol

Beerensteyn: "Ik weet het niet en vind het lastig, ze houdt het wel lang vol"

Gepubliceerd: woensdag 3 juli 2019 om 12:48wo 03-07-2019 om 12:48

Laatste update: woensdag 3 juli 2019 om 13:04wo 03-07-2019 om 13:04

Lineth Beerensteyn heeft moeite met haar reserverol bij Oranje. Dat erkent de 'supersub' in gesprek met Voetbal International. Ook in de halve finale van het WK, woensdagavond tegen Zweden, lijkt ze op de bank te beginnen.

Beerensteyn viel dit WK vier keer in bij een gelijke stand en viermaal sleepte Oranje een zege uit het vuur. "Natuurlijk wil ik spelen", zegt ze tegen VI. "Maar als ik het dan vanaf de bank moet doen, wil ik zo veel mogelijk energie brengen zodat we de wedstrijd alsnog winnen. Als ik dat dan op deze manier kan doen, is dat ook fijn."

De aanvalster antwoordt bevestigend op de vraag of ze het lastig vindt om politiek correct te blijven. Is een reserverol nog wel vol te houden? "Ik weet het niet en vind het lastig, ze houdt het wel lang vol, dus ik denk het wel. Het is aan de coach. Wanneer ze me dan inbrengt, wil ik het zo goed mogelijk doen voor het elftal."

Ook tegen Zweden verwacht Beerensteyn geen basisplek. "Ik heb niet veel verwachtingen, want als ik die wél heb, valt het misschien tegen. Ik vind het ook lastig, maar ik moet ermee dealen. Natuurlijk ben ik ook heel blij. We staan in de halve finale van een WK en we gaan naar de Olympische Spelen. Dat is bizar en hartstikke vet."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws