Vraagtekens bij 'opmerkelijke' transfer van Cocu: Het schijnt rond te zijn

Vraagtekens bij 'opmerkelijke' transfer van Cocu: "Het schijnt rond te zijn"

03-07-2019 13:26
39

De naderende overstap van Phillip Cocu naar Derby County is opmerkelijk, vindt Kees Jansma. De clubloze Nederlander is hard op weg naar de Championship-club. Volgens Jansma is het zelfs al rond.

Cocu wordt bij Derby de opvolger van Frank Lampard, die op weg is naar Chelsea. "Ik vind het opmerkelijk, omdat Derby County een fantastisch jaar achter de rug heeft en op het nippertje de promotie heeft gemist, maar zoveel meer is bij die club niet mogelijk, denk ik. Het is lastig voor een coach om daar in te stappen", aldus Jansma bij FOX Sports.

De voormalige perschef van het Nederlands elftal heeft contact gehad met mensen rondom Cocu. "En het schijnt rond te zijn", stelt Jansma. "De Championship is een erg zware en lastige competitie. Het wordt ook wel de zwaarste competitie ter wereld genoemd, want ze spelen alleen in de competitie al 46 wedstrijden, los van alle bekerwedstrijden waarin ze mee moeten doen. Het is een hartstikke zware competitie en de druk is groot, want ze willen omhoog."

Cocu is clubloos sinds zijn vertrek bij Fenerbahçe. Hij werd eerder drie keer kampioen met PSV. Derby County wacht al elf jaar op promotie naar de Premier League. Afgelopen seizoen ging de ploeg van Lampard ten onder in de finale van de play-offs tegen Aston Villa. In het reguliere Championship-seizoen werd Derby zesde.