Fortuna Sittard neemt maatregelen en zet publiekslieveling uit selectie

Fortuna Sittard neemt maatregelen en zet publiekslieveling uit selectie

03-07-2019 13:05
44

Het nieuwe seizoen is slecht begonnen voor Djibril Dianessy. De 23-jarige aanvaller uit Frankrijk is uit de selectie gezet door Fortuna Sittard.

Dianessy is disciplinair geschorst door Fortuna Sittard, zo bevestigt technisch manager Sjoerd Ars tegenover L1. Hij wil verder niet op de zaak ingaan. "Dat zou ik niet netjes vinden, ook niet richting de speler", aldus Ars. Het is nog niet duidelijk hoe lang Dianessy niet welkom is bij de A-selectie.

Dianessy heeft sinds zijn komst in 2016 een aanzienlijke staat van dienst opgebouwd bij Fortuna Sittard. Hij speelde 68 wedstrijden, waarin hij twintig keer trefzeker was en elf assists gaf. Daarmee speelde de aanvaller een grote rol in de terugkeer van Fortuna Sittard in de Eredivisie en dat leverde hem volgens L1 bovendien 'de status van publiekslieveling' op.

Door een kruisbandblessure miste Dianessy vrijwel het volledige Eredivisie-jaar, waarin Fortuna directe handhaving afdwong. In de voorbereiding op het huidige seizoen begon hij wél in de basis tegen amateurclub VV Sittard (3-7). De Fransman scoorde één keer.