Update: Buffon arriveert voor medische keuring, Juve-terugkeer kwestie van tijd

Update: Buffon arriveert voor medische keuring, Juve-terugkeer kwestie van tijd

03-07-2019 15:06 Laatste update: 04-07-2019 09:07
58

De terugkeer van Gianluigi Buffon naar Juventus lijkt binnen enkele dagen wereldkundig te worden gemaakt. Volgens Gianluca di Marzio zal de sluitpost donderdag een medische keuring ondergaan in het J-Medical. Als daar niets geks uitkomt, staat niets een terugkeer bij de kampioen van Italië in de weg.

Volgens Italiaanse media tekent Buffon voor één seizoen en zal hij komend seizoen als stand-in van Wojciech Szczesny gaan fungeren. Na zijn spelerscarrière zal hij een andere rol binnen de club krijgen. Het is nog niet helemaal duidelijk of dat dan ook al vanaf 2020 is of dat per seizoen wordt gekeken of de Italiaanse doelman er nog een jaartje aan vastplakt. 

Buffon verhuisde vorig seizoen nog na zeventien seizoenen Juventus naar Paris Saint-Germain. Zijn verblijf in de Franse hoofdstad bleef echter beperkt tot één seizoen. Nadat begin juni bekend werd dat Buffon zou vertrekken bij PSG, gingen veel geruchten over zijn volgende bestemming. Onder meer Brescia en Parma werden genoemd, maar Buffon gaat dus toch terugkeren bij zijn oude liefde.

Update 09:07 uur: Gianluigi Buffon is donderdagochtend aangekomen bij J-Medical, waar hij medisch wordt gekeurd door Juventus. Gianluca di Marzio meldt dat Buffon zich om 8.40 uur meldde. Veel fans stonden hem voor J-Medical op te wachten. Juventus zelf deelt ook beelden van de aankomst van de sluitpost.

Wanneer de medische keuring geen gekke dingen oplevert, keert Buffon terug bij de Oude Dame. Hij tekent een contract voor één seizoen. De bedoeling is dat hij na zijn actieve loopbaan een andere rol binnen de club gaat krijgen.