Hoge woord is eruit voor Vlap: Er leek maar geen einde aan te komen

Hoge woord is eruit voor Vlap: "Er leek maar geen einde aan te komen"

03-07-2019 16:12 Laatste update: 16:37
22

Het hoge woord is eruit: Anderlecht wordt zijn nieuwe club van Michel Vlap. De aanvallende middenvelder van sc Heerenveen is blij dat er einde komt aan de onzekerheid.

Vlap omschrijft de laatste weken als een achtbaan, omdat hij bij sc Heerenveen trainde terwijl Anderlecht lonkte. "Het ging van hot naar her, er leek maar geen einde aan te komen", vertelt hij aan de Leeuwarder Courant. "Ik moet zeggen: dat vond ik erg lastig. Dit was ook de eerste keer dat ik zoiets meemaakte."

Anderlecht betaalt naar verluidt acht miljoen euro voor Vlap, inclusief bonussen. De plannen van de Belgische club zijn duidelijk: de geboren Fries moet als aanvallende middenvelder voor assists en doelpunten gaan zorgen. De laatste tijd sprak hij meerdere keren met technisch directeur Frank Arnesen en speler/trainer Vincent Kompany.

Vlap: "Frank volgt me al heel lang, bleek uit die gesprekken. Hij haalde zo allemaal wedstrijdsituaties en doelpunten van mij erbij. Vond ik echt mooi. Daaruit werd voor mij duidelijk dat ze me écht graag wilden hebben. En Vincent, dat is natuurlijk een boegbeeld van de club en een icoon in België. Hij heeft zo enorm veel ervaring. Van hem kan ik alleen maar heel veel van leren."