Proefspeler verdient contract in Emmen: 'De Nederlandse competitie is interessant'

Proefspeler verdient contract in Emmen: 'De Nederlandse competitie is interessant'

03-07-2019 17:21 Laatste update: 20:20
21

FC Emmen maakt komend seizoen gebruik van de diensten van Filip Ugrinic. Dat meldt de club via de officiële kanalen. De 20-jarige middenvelder wordt voor één seizoen gehuurd van het Zwitserse Luzern. Daarnaast heeft de club uit Drenthe ook een optie tot koop op Ugrinic.

Ugrinic speelde al een tijdje op proef mee bij Emmen en tijdens de eerste twee oefenwedstrijden van de club maakte hij een dusdanig goede indruk dat de Drenten nu toeslaan. De 20-jarige Zwitserse Duitser speelde al 52 wedstrijden in het eerste elftal van Luzern en kwam ook tien keer in actie als jeugdinternational van Zwitserland. In die tien wedstrijden kwam hij twee keer tot scoren.

De middenvelder heeft tijdens zijn proefperiode in Emmen een prettig gevoel bij de club gekregen, zo meldt hij op de clubsite van FC Emmen. "Ik heb de Nederlandse competitie altijd interessant gevonden, dus ik ben blij dat ik me komend seizoen bij FC Emmen op het hoogste niveau kan laten zien. Het is een warme club en ik voel het vertrouwen van iedereen. Dat is lekker voetballen."