'Valencia verrast PSV en komt plots met andere voorwaarden rondom Lato-transfer'

'Valencia verrast PSV en komt plots met andere voorwaarden rondom Lato-transfer'

03-07-2019 18:01 Laatste update: 18:09
164

Het is nog allerminst zeker dat Toni Lato de nieuwe linksback van PSV wordt. De deal met Valencia leek in kannen en kruiken te zitten voor de Eindhovenaren, maar de club uit de Spaanse sinaasappelstad lijkt nu met diverse extra voorwaarden te komen.

Lato leek voor een bedrag van vijf miljoen euro en een terugkoopoptie voor de zomer van 2021 naar Eindhoven te verkassen, maar volgens Mundo Deportivo steekt Valencia daar alsnog een stokje voor. Op het allerlaatste moment lijkt de club besloten te hebben om niet met die voorwaarden akkoord te gaan en wil het Lato verhuren of gunstigere terugkoopvoorwaarden bedingen bij PSV.

Dinsdagavond stond Lato al op het punt om naar Eindhoven te reizen voor zijn medische keuring, schrijft MD. Er lag een vierjarig contract voor hem klaar en hij wist zich verzekerd van een basisplaats in Eindhoven. Dat lijkt nu allemaal onzeker.

Het Spaanse medium meldt namelijk ook dat het nog te bezien valt of PSV nog steeds geïnteresseerd is in Lato. De club zou verrast zijn door de handelswijze van Valencia en twijfelen of het onder deze voorwaarden nog steeds wel tot een transfer wil overgaan. Zo niet, dan zullen de Eindhovenaren toch weer een andere optie moeten overwegen.