Atlético slaat toe na vertrek Rodri en haalt Mexicaans international gratis op

Atlético slaat toe na vertrek Rodri en haalt Mexicaans international gratis op

03-07-2019 18:20 Laatste update: 18:21
12

Atlético Madrid heeft razendsnel een opvolger gepresenteerd voor de naar Manchester City vertrokken Rodri. Hector Herrera uit Mexico vult het gat op het middenveld op dat de jonge Spanjaard achterlaat.

De 29-jarige Mexicaan komt over van FC Porto en tekent een driejarig contract in Wanda Metropolitano, meldt de club op de eigen site. Het contract van de middenvelder was afgelopen, waardoor Atléti hem gratis ophaalt. Daarmee komt er een einde aan een periode van zes jaar in Portugal voor Herrera, die al in 2013 neerstreek in Porto. De middenvelder kwam voor Mexico in actie op het WK van 2014 en 2018 en speelde tijdens het WK in Brazilië van 2014 ook mee tegen Oranje.

Los Rojiblancos melden dat ze zich verzekerd hebben van een middenvelder 'die sterk is, zich altijd inzet voor het team en bijzondere kwaliteiten heeft'. Daarnaast heeft Herrera ook genoeg ervaring op het hoogste podium, want hij speelde 41 wedstrijden in de Champions League namens FC Porto. De Mexicaan gaat in het team van Diego Simeone de plaats innemen van Rodri, die woensdagmiddag de overstap naar Manchester City maakte.