'Mijn grootste droom is spelen voor Ajax, een dergelijke stap zou geweldig zijn'

'Mijn grootste droom is spelen voor Ajax, een dergelijke stap zou geweldig zijn'

Gepubliceerd: woensdag 3 juli 2019 om 19:30wo 03-07-2019 om 19:30

Afgelopen week vond het toernooi van de Next Gen Series plaats in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Voor de jonge voetballers van Ajax Cape Town was dit een mogelijkheid om zichzelf tegen de club van hun dromen te laten zien.

De jonge talenten van de ploeg uit Zuid-Afrika speelden gelijk tegen Sparta en het Japanse Sagan Tosu, maar verloren van de Amsterdammers. "Het is geweldig om op dit toernooi te mogen spelen", zegt aanvoerder Liam Bern desondanks tegen Ajax1.nl. "We zitten in Zuid-Afrika middenin het seizoen, maar alle andere wedstrijden zijn uitgesteld, zodat wij naar dit toernooi konden."

De spelers van Ajax Cape Town dromen maar van één ding: de overstap naar het 'grote' Ajax. Lassina Traoré was afgelopen winter de laatste speler die zijn droom waarmaakte. "Het zou geweldig zijn om net als Traoré die stap te kunnen maken", zegt de zestienjarige Bern, die indruk maakte in het Olympisch Stadion. "Mijn doel is om over 2 of 3 jaar in Europa te spelen. Mijn grootste droom is spelen voor Ajax."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws