Bevestiging uit Madrid: Joao Félix wordt op drie na duurste voetballer ter wereld

Bevestiging uit Madrid: Joao Félix wordt op drie na duurste voetballer ter wereld

03-07-2019 20:12 Laatste update: 20:18
37

Het is eindelijk officieel: Joao Felix is speler van Atlético Madrid. De club uit de Spaanse hoofdstad heeft de komst van het Portugese supertalent bevestigd middels een video op de sociale kanalen.

Het was al langer een publiek geheim dat de 19-jarige Felix naar Atlético Madrid zou gaan, maar zowel zijn oude club Benfica als de Spanjaarden wilden de overstap nog niet bevestigen. Nu is dat wel het geval. Atlético doet geen uitspraken over de transfersom, maar Benfica maakte een tijdje geleden al bekend dat het bod van Los Rojiblancos een slordige 126 miljoen euro bedraagt. Felix is na Marcos Llorente, Renan Lodi, Felipe en Hector Herrera de vijfde aanwinst voor de Madrilenen.

Felix is in één klap de duurste speler uit de clubgeschiedenis van Atlético. Met zijn 126 miljoen euro overstijgt hij Thomas Lemar, die in de zomer van 2018 voor zeventig miljoen euro werd overgenomen van AS Monaco. Na Neymar, Kylian Mbappé en Philippe Coutinho is hij de duurste voetballer ter wereld. Het toptalent speelde 43 officiële wedstrijden voor Benfica en scoorde daarin twintig keer.