Lammers op tien, Malen in de spits Ramselaar rechtsback: PSV start zonder treffers

03-07-2019 20:51
126

PSV is het seizoen woensdagavond officieus begonnen. De Eindhovenaren namen het in Zwitserland op tegen FC Sion en sloten hun eerste oefenduel van de voorbereiding af met een doelpuntloos gelijkspel.

PSV startte met twee 'nieuwelingen': de van sc Heerenveen teruggekeerde Sam Lammers startte op het middenveld en de twintigjarige Steven Theunissen, vorig seizoen actief bij Jong PSV, kreeg zijn kans als linksback. De eerste helft verliep zonder al te veel hoogtepunten: Cody Gakpo was nog het dichtst bij een treffer, maar raakte de lat.

Tijdens de rust maakte PSV het vertrek van Angelino bekend en werd de gehele basiself vervangen. Robbin Ruiter maakte zijn officieuze debuut en de vorig seizoen aan Hertha BSC verhuurde Derrick Luckassen keerde terug in het hart van de verdediging. Verder bestond de opstelling vooral uit aanstormend talent. Na zeventig minuten mocht de overbodige Bart Ramselaar nog invallen: de middenvelder fungeerde als rechtsback. Doelpunten vielen er niet meer: Zakaria Aboukhlal kreeg nog een kans, maar kon niet voorkomen dat de wedstrijd in 0-0 eindigde.

PSV speelt zondag opnieuw: Olympique Nice is dan de tegenstander. Op 23 juli mogen de Eindhovenaren aantreden tegen FC Basel, één week later is de return in Zwitserland. Tussendoor staat de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd tegen Ajax op het programma.

Opstelling PSV eerste helft: Zoet; Dumfries, Sainsbury, Viergever, Theunissen; Rosario, Lammers, Hendrix; Bergwijn, Malen, Gakpo.

Opstelling PSV tweede helft: Ruiter; Teze, Luckassen, Soulas (70. Ramselaar), De Haas; Sadilek, Verreth, Ihattaren; Aboukhlal, Piroe, Mauro.