Wiegman de catacomben in tijdens verlenging: 'Ik dacht: even naar binnen sprinten'

Wiegman de catacomben in tijdens verlenging: 'Ik dacht: even naar binnen sprinten'

04-07-2019 00:06
22

Sarina Wiegman kan het zelf bijna niet geloven, maar ze heeft het voor elkaar: haar Oranje staat in de finale van het WK. De bondscoach was zo trots als een pauw op haar speelsters, die tegen Zweden vooral hun vechtlust moesten laten zien.

"Wanneer het besef er komt? Ik denk over een maandje of zes", liet de Haagse na afloop weten aan de NOS. "Nu even een feestje vieren, heel erg uitrusten en dan gaan we zondag naar de finale. Ongelooflijk." Wiegman zag een 'enorme drive' bij de Leeuwinnen. "Als je als team gaat functioneren, kun je meer en dan zou je van iedereen kunnen winnen. Dan hoef je niet beter te zijn, zolang je maar vecht voor iedere meter."

Vlak voor tijd dook Wiegman even de catacomben in. "Die verlenging duurde zo lang! Ik drink heel veel dan moet ik ook naar de wc", lachte ze. Vlak voor tijd lag de wedstrijd even stil vanwege een ernstige blessure van Kosovare Asllani. "Ik dacht: dit gaat even duren, dus ik sprint naar binnen. En ik was net op tijd weer terug. Of ik nog iets anders ga drinken? Nee, na het toernooi is daar pas tijd voor."