Telegraaf: PSV slaat belangrijke slag, bereikt akkoord met Valencia en haalt Lato

Telegraaf: PSV slaat belangrijke slag, bereikt akkoord met Valencia en haalt Lato

04-07-2019 06:35
130

PSV heeft zijn gewenste nieuwe linksback zo goed als zeker binnen. Toni Lato is volgens De Telegraaf woensdagavond op het vliegtuig naar Verbier gestapt, waar hij aan zal sluiten bij het trainingskamp van de Eindhovenaren.

Technisch directeur John de Jong heeft een akkoord bereikt met Valencia, de huidige werkgever van Lato. Of PSV de 21-jarige linksback gaat kopen of huren van Los Che, is volgens De Telegraaf echter onduidelijk. Spaanse media maakten onlangs melding van een transfersom van vijf miljoen euro en een terugkoopclausule.

Lato zal in het Philips Stadion zijn landgenoot Angelino moeten doen vergeten: de vleugelverdediger keert na één seizoen terug bij Manchester City, maakten beide clubs woensdagavond bekend. PSV lijkt nóg een linksback binnen te willen halen – de Amerikaan Chris Gloster staat nadrukkelijk op het lijstje – en wil zich sowieso versterken met een centrale verdediger. De Eindhovenaren hebben tot dusver drie speler binnengehaald: Ibrahim Afellay, Robbin Ruiter en Bruma.