Historische nederlaag voor De Boer: Atlanta United vernederd door Chicago Fire

04-07-2019 06:44 Laatste update: 09:17
18

Frank de Boer heeft met Atlanta United een pijnlijke nederlaag geleden tegen Chicago Fire. De formatie van de voormalig Ajax-trainer verloor met liefst 5-1 en keek bij rust zelfs al tegen een 5-0 achterstand aan.

Daarmee leed De Boer met zijn ploeg een historische nederlaag. Nog nooit kreeg Atlanta United zoveel tegengoals in een MLS-wedstrijd. De formatie van De Boer kende een valse start: na snelle goals van Francisco Calvo en C.J. Sapong werd Leandro Gonzalez Pirez al in de elfde minuut van het veld gestuurd met een rode kaart. Daarna liep de thuisploeg snel verder uit via goals van Nico Gaitan (penalty), opnieuw Sapong en Fabian Herbers.

Na rust kwam Atlanta beter voor de dag, al voelde dat slechts als een doekje voor het bloeden. Een ruim half uur voor tijd werd Miles Robinson naar beneden gehaald in het strafschopgebied, waarna Brandon Vazquez de 5-1 tegen de touwen schoot. Het kon een nederlaag echter niet voorkomen.

Zo liep Atlanta tegen de zevende nederlaag van het seizoen op, net zo veel als vorig seizoen, toen de ploeg de MLS Cup won. Momenteel staat de ploeg van De Boer op een vierde plek in de Eastern Conference.