Dijks verbaasd: 'Ik zat elke week op de tribune, nu wil Milan 20 miljoen betalen'

Dijks verbaasd: 'Ik zat elke week op de tribune, nu wil Milan 20 miljoen betalen'

04-07-2019 06:59 Laatste update: 07:02
36

Mitchell Dijks gaat mogelijk een mooie transfer maken van Bologna naar AC Milan, dat twintig miljoen euro voor hem wil betalen. De verdediger kan het zelf nauwelijks geloven.

"Anderhalf jaar geleden zat ik nog elke week op de tribune in Amsterdam, nu wil een grote club als AC Milan gewoon twintig miljoen voor me betalen", aldus Dijks tegenover het Algemeen Dagblad. " Ik weet echt niet wat er momenteel allemaal gebeurt. Met een dikke glimlach ga ik door het leven."

Dijks vliegt donderdag vanuit Amsterdam terug naar Bologna, maar het is nog maar de vraag of dat lang zijn verblijfplaats zal blijven. De clubs staan voor de verdediger in de rij en AC Milan lijkt de beste papieren te hebben om hem in te lijven. 

Dat is bijzonder, zeker als je je bedenkt dat Dijks in zijn laatste half jaar bij Ajax geen enkele keer bij de wedstrijdselectie zat. Bij Bologna kreeg hij een nieuwe kans. Na een moeizaam begin knokte Dijks zich in de basis  en groeide uit tot publiekslieveling. "Ik kan niet normaal meer boodschappen doen in Bologna, de mensen zijn zo voetbalmaf en behandelen me als een god. Als ik in de stad ben, komen mensen uit de winkels naar me toegerend en taxichauffeurs stoppen om een praatje te maken. Heel apart om mee te maken, ik leef echt mijn droom."

Die droom krijgt dus mogelijk een nieuwe hoofdstuk met een overstap naar AC Milan. "Het spel in de Serie A ligt me, ik kan op de linkerflank heerlijk mijn energie kwijt, zowel aanvallend als verdedigend. En wie weet kan dat komend seizoen wel bij een topclub als AC Milan."