De Boer 'embarrassed' na zware nederlaag: 'We moeten ons schamen tegenover fans'

De Boer 'embarrassed' na zware nederlaag: 'We moeten ons schamen tegenover fans'

Gepubliceerd: donderdag 4 juli 2019 om 07:30do 04-07-2019 om 07:30

Frank de Boer was na de 5-1 nederlaag bij Chicago Fire absoluut niet te spreken over het optreden van zijn ploeg. Halverwege keek Atlanta al tegen een 5-0 nederlaag aan en stond de ploeg met tien man.

"Het is niet uit te leggen. We waren er niet in elk aspect van het voetbal. We waren er niet klaar voor", aldus De Boer na afloop tegenover The Atlanta Journal-Constitution. "Ik verwijt het mezelf, want ik moet ze voorbereiden. We moeten ons schamen tegenover onze fans, die hier naartoe komen en een goed Atlanta United willen zien. Het was beschamend vandaag, vooral in de eerste helft."

Binnen het kwartier was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. In de rust, toen het inmiddels 5-0 stond, zei De Boer zijn manschappen dat ze zich moesten schamen. "Je kunt alleen de eer redden. Dat hebben ze na rust laten zien. Toen zag je de energie die je wil zien, maar het was te laat."

De Boer vindt dat zijn ploeg moet spelen zoals in thuiswedstrijden. "Elke uitwedstrijd zijn we heel slordig en maken we stomme fouten. Soms krijgen we geen goal tegen en hebben we geluk. Vaak krijgen we wel een goal tegen. Het lijkt alsof we mentaal terugvallen. We moeten de rug rechten, de borst vooruit doen en geloven in onze kwaliteiten. Dit is niet het Atlanta dat ik wil zien, natuurlijk."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws