Van de Sanden reageert op kritiek: 'Dan heb ik al die negativiteit niet nodig'

Van de Sanden reageert op kritiek: 'Dan heb ik al die negativiteit niet nodig'

04-07-2019 08:18 Laatste update: 08:23
62

Shanice van de Sanden laat zich niet gek maken door de kritiek op haar spel tijdens het WK in Frankrijk. De buitenspeelster zat tegen Zweden op de bank, maar viel wel in en bereikte met Oranje een historische finaleplek.

"Natuurlijk is het lastig, maar we gaan voor elkaar door het vuur. Mijn team staat achter me, het stadion staat achter me. Dan heb ik al die negativiteit niet nodig", reageert Van de Sanden voor de camera van FOX Sports. "Natuurlijk wil je starten, maar je moet het dan ook weer omzetten in iets positiefs. Ik ben een heel positief persoon en hou niet van in het negatieve hangen."

Van de Sanden ontkent niet dat de kritieken lastig zijn. "Maar iedereen mag zijn mening hebben, toch? Het is een kwestie van sterk blijven en dicht bij je team staan. Dat doe ik. Mijn team en familie heb ik achter me, dat is het belangrijkste."

De speelster van Olympique Lyon is verder lovend over de prestatie van Oranje. "Ik ben zo trots op die meiden. Hoe we daar hebben gestaan en hebben gevochten. Het was niet onze beste wedstrijd, maar dat maakt niet uit. Als je er voor elkaar bent en voor elkaar door het vuur gaat, kun je dus gewoon een plek in de finale veroveren. En dat hebben we gewoon gedaan."