Derksen en vrouw zorgen voor ernstig zieke chauffeuse: Zo fijn, echt geweldig

Derksen en vrouw zorgen voor ernstig zieke chauffeuse: "Zo fijn, echt geweldig"

04-07-2019 08:48 Laatste update: 09:03
60

Veronica Inside-analist Johan Derksen is in de bres gesprongen voor AJ Plug, zijn persoonlijke chauffeuse. De 49-jarige zangeres en haar echtgenoot zijn allebei ernstig ziek.

Plug pendelde het afgelopen seizoen met Derksen heen en weer tussen Grolloo en Hilversum, maar kreeg onlangs schokkend nieuws te horen in het ziekenhuis: de blueszangeres blijkt slokdarmkanker te hebben. Haar partner Klaas Kuijt heeft bovendien suikerziekte en moet binnenkort geopereerd worden. "Ze treffen het niet", vertelt Derksen aan het Algemeen Dagblad.

De voetbalanalist organiseert op 10 augustus een benefietconcert voor Plug, die voorlopig niet kan autorijden en optreden en daardoor geen inkomsten heeft. Voormalig Heracles Almelo-voorzitter Jan Smit zorgt voor de locatie in Assen. "Jan stelt zijn accommodatie beschikbaar. Hoeft er niets voor te hebben. De Erwin Java Band en Danny Vera komen gratis optreden."

De zangeres werd deze week op de hoogte gebracht door Derksen. "Ik was totaal verrast", reageert ze. "Ik raakte geëmotioneerd en natuurlijk heb ik een traantje gelaten. Zo lief dat hij dit doet." Derksen heeft inmiddels de rol van Plug overgenomen en brengt zijn chauffeuse regelmatig naar het ziekenhuis in Groningen. Ook de vrouw van de VI-nestor helpt mee. "Dat is zo fijn, echt geweldig. Niet alleen vanwege het rijden, maar het is ook fijn dat zij bij me zitten als de dokter een en ander vertelt. Twee supermensen, die zo veel voor een ander over hebben."