BILD: Tuchel wil weerzien met oude bekende en wil dat PSG zich meldt bij Dortmund

BILD: Tuchel wil weerzien met oude bekende en wil dat PSG zich meldt bij Dortmund

04-07-2019 09:25
15

Borussia Dortmund gaat deze zomer mogelijk afscheid nemen van Raphaël Guerreiro. De middenvelder staat in de nadrukkelijke belangstelling van Paris Saint-Germain, weet Bild.

Volgens het Duitse medium wil PSG-manager Thomas Tuchel er alles aan doen om Guerreiro naar Frankrijk te halen. De twee kennen elkaar van hun gezamenlijke periode bij Dortmund. Tuchel wilde Guerreiro vorig jaar ook al naar de Franse hoofdstad halen, maar zover kwam het toen niet.

Guerreiro heeft bij de runner-up van het afgelopen Bundesliga-seizoen nog een contract tot medio 2020 en dus moet er een afkoopsom worden betaald. Van een officieel bod is overigens nog geen sprake: technisch directeur Leonardo moet eerst nog groen licht geven voor de transfer.

Het is goed mogelijk dat Dortmund mee wil werken aan een overstap. Na de miljoenenaankopen van Julian Brandt, Nico Schulz, Thorgan Hazard en Mats Hummels heeft Dortmund de selectie behoorlijk uitgebreid. Sportief directeur Michael Zorc richt zich nu dan ook op het inkrimpen van de selectie.