Update: 'Lato op weg naar PSV: toch een huurconstructie in plaats van koop'

Update: 'Lato op weg naar PSV: toch een huurconstructie in plaats van koop'

04-07-2019 23:13 Laatste update: 23:11
188

PSV gaat Toni Lato huren van Valencia. Dat meldt Voetbal International. De Spaanse linksback wordt op korte termijn in Verbier verwacht, maar over de transferconstructie heerste nog onduidelijkheid.

PSV en Valencia zouden na 'woelige onderhandelingen' een akkoord bereikt over een huurperiode. VI houdt nog wel een slag om de arm, door te stellen dat de laatste hobbels nog genomen moeten worden. De twee clubs koersen echter af op een huurdeal.

Aanvankelijk leek het erop dat Lato voor een transfersom van vijf miljoen euro naar PSV zou komen. De Eindhovenaren stemden volgens Spaanse media in met een terugkoopclausule. Lato moet bij PSV de naar Manchester City teruggekeerde Angeliño doen vergeten.

De Telegraaf meldde donderdagochtend dat Lato woensdagavond op het vliegtuig naar Verbier is gestapt. in het Zwitserse vakantieoord is PSV op trainingskamp. De club heeft tot dusver drie speler binnengehaald deze zomer: Ibrahim Afellay, Robbin Ruiter en Bruma.

Update 23:12 uur: De kogel lijkt door de kerk: Toni Lato is op weg naar PSV. De club uit Eindhoven gaat de linksback niet kopen, maar huren. Dat bevestigt de communicatiedirecteur van Lato aan het Eindhovens Dagblad. Lato sluit op korte termijn aan bij de selectie van PSV, die momenteel in het Zwitserse Verbier verblijft.