'Ik ben eerlijk: ik overweeg een vertrek. Het EK met Oranje is een primair doel'

'Ik ben eerlijk: ik overweeg een vertrek. Het EK met Oranje is een primair doel'

04-07-2019 10:54
38

Arnaut Danjuma Groeneveld staat open voor een vertrek bij Club Brugge. Volgens Voetbal International kan de aanvaller rekenen op belangstelling van clubs als AC Milan, Stade Rennes, Tottenham Hotspur en Southampton.

Danjuma zegt geen 'nee' tegen een transfer. "Het is voor mij duidelijk: als er een mooie mogelijkheid komt, denk ik daar zeker over na", vertelt hij aan VI. "Er is zeker concrete interesse. Ik ben eerlijk: ik overweeg een vertrek. Ik ben ambitieus en wil graag stappen maken. Als ik daar de kans voor krijg: waarom niet?"

Een jaar geleden maakte Danjuma de overstap van NEC naar Club Brugge. Dat legde hem geen windeieren. De 22-jarige aanvaller maakte veel indruk in de Belgische competitie én Champions League, wat hem een debuut in het Nederlands elftal opleverde. In de vriendschappelijke interlandtegen België was hij meteen trefzeker.

Danjuma zou graag een volgende stap zetten bij Oranje. "Eén van de belangrijkste factoren is voor mij het EK 2020. Dat is voor mij een primair doel, daar wil ik echt naartoe. Als een stap hogerop me daarbij helpt, geeft me dat een zetje om erover na te denken. Aan de andere kant heb ik Oranje ook gehaald met Club Brugge. Zo lang ik hier onder contract sta, zal ik alles voor de club geven."