'Ajax neemt transfersom Van Dijk als voorbeeld en wil 87 miljoen van Juventus'

'Ajax neemt transfersom Van Dijk als voorbeeld en wil 87 miljoen van Juventus'

04-07-2019 12:36 Laatste update: 13:25
260

Het leek een kwestie van tijd voor Juventus de komst van Matthijs de Ligt bekend zou maken, maar het lijkt erop dat van een akkoord tussen De Oude Dame en Ajax voorlopig nog geen sprake is. De Amsterdammers zouden de vraagprijs voor de centrale verdediger nu zelf hebben verhoogd, zo claimt Tuttosport.

Sky Sport Italia meldde eerder dat Juventus een openingsbod van 55 miljoen euro plus tien miljoen aan bonussen heeft gedaan. Dat is echter veel lager dan Ajax in gedachten heeft. Sterker: volgens Tuttosport zouden de Amsterdammers de vraagprijs zelfs omhoog hebben gedaan. In plaats van de eerder genoemde 75 miljoen euro claimt het medium dat Ajax nu 87 miljoen wil voor de centrale verdediger.

Wedden

Meer odds

De Amsterdammers zouden Virgil van Dijk als voorbeeld hebben genomen bij het bepalen van de vraagprijs. Die werd in januari 2018 voor bijna 85 miljoen euro gehaald door Liverpool. De Amsterdammers zouden van mening zijn dat De Ligt meer waard is en zouden de vraagprijs daarom hebben verhoogd naar 87 miljoen euro.

Volgens Tuttosport is zaakwaarnemer Mino Raiola druk bezig om de clubs tot een compromis te laten komen. Club en speler zijn namelijk al akkoord over een overgang. Het medium sluit niet uit dat het nog even zal duren voor er witte rook komt vanuit Turijn. Juventus zou namelijk niet meer willen betalen dan 67 miljoen plus dertien miljoen aan bonussen. Ajax verwacht ondertussen dat De Ligt zich komende maandag 'gewoon' zal melden op De Toekomst.