Leicester telt megabedrag neer en versterkt zich met Spaanse spits

Leicester telt megabedrag neer en versterkt zich met Spaanse spits

04-07-2019 13:23 Laatste update: 13:56
21

Leicester City heeft zich versterkt met aanvaller Ayoze Pérez. De club telt naar verluidt liefst dertig miljoen pond (ruim 33 miljoen euro) neer voor de Spanjaard, die overkomt van Newcastle United.

Pérez tekent in het King Power Stadium een contract voor vier seizoenen. Leicester heeft daarmee zijn tweede versterking van de zomer binnen. Eerder nam het James Justin over van Luton Town.

De afgelopen vijf jaar stond de Spanjaard onder contract bij Newcastle United. Hij beleefde vorig jaar een uitstekend seizoen en kwam twaalf keer tot scoren. Leicester omschrijft Pérez als 'een van de meest veelbelovende spelers' van de Premier League. "Ik ben heel blij en vereerd. Ik ben er trots op deel uit te maken van de Leicester-familie en kan niet wachten om te beginnen", laat de 25-jarige aanvaller weten op de site van Leicester City

Manager Brendan Rodgers is in zijn nopjes met de aanwinst. "Ik denk dat Ayoze een geweldige aanvulling is voor dit team. Hij is snel, heeft oog voor de goal en heeft ook nog eens ervaring in de Premier League.