Transfer vervult Heerenveen met trots: 'We vinden het een mooi compliment'

Transfer vervult Heerenveen met trots: 'We vinden het een mooi compliment'

04-07-2019 13:45
26

SC Heerenveen is trots op de transfer van Michel Vlap naar Anderlecht. De aanvallende middenvelder werd door de Friezen zelf opgeleid en tekent voor vijf seizoenen bij de topclub in België.

"We zijn erg trots op het feit dat er opnieuw een speler uit onze eigen jeugdopleiding zo’n mooie transfer kan maken", reageert technisch manager Gerry Hamstra op de website van sc Heerenveen. "Michel loopt al sinds zijn jongste jeugd rond bij de club en had altijd het doel om het eerste elftal te bereiken. Hij heeft zich hier uitstekend ontwikkeld en we vinden het dan ook een mooi compliment dat hij nu deze stap kan maken."

Vlap tekent bij Paars-Wit een contract voor vijf seizoenen. "We wensen hem heel veel succes bij Anderlecht en nemen dit seizoen op passende wijze afscheid van hem in het stadion", aldus Hamstra. 

De 22-jarige middenvelder debuteerde in het seizoen 2016-2017 in het eerste elftal in een thuiswedstrijd tegen Ajax. Afgelopen jaargang speelde Vlap een uitstekend seizoen. In 34 competitiewedstrijden scoorde Vlap liefst zestien keer. Dat wekte de aandacht van grote clubs: Anderlecht is uiteindelijk zijn nieuwe bestemming.