UEFA-baas wil CL-kwartfinalisten helpen: 'Ajax moet nu iedereen verkopen'

UEFA-baas wil CL-kwartfinalisten helpen: 'Ajax moet nu iedereen verkopen'

04-07-2019 14:44 Laatste update: 14:58
159

De UEFA overweegt clubs die minimaal de kwartfinale halen het seizoen erna automatisch toe te laten tot het hoofdtoernooi van de Champions League. Dat zou goed nieuws betekenen voor clubs als Ajax.

UEFA-baas Aleksander Ceferin laat donderdag een proefballonnetje op over de toekomst van de Champions League. Eén van zijn speerpunten: kwartfinalisten belonen met een startbewijs voor de volgende editie van het miljardenbal. "We moeten ploegen als Ajax beschermen, net als in het verleden AS Monaco en Leicester City meer bescherming hadden verdiend", verklaart Ceferin in gesprek met The Times.

Wedden

Meer odds

Ajax stootte afgelopen seizoen door tot de halve finale van de Champions League, maar moet 'gewoon' weer in de voorrondes om een startbewijs strijden. Dat is scheef, erkent Ceferin. "Ajax heeft de halve finale bereikt en nu moeten ze iedereen verkopen, omdat ze niet weten of ze volgend seizoen weer in de Champions League spelen", aldus de UEFA-baas. "We moeten niet elke club beschermen, want dan wordt het te besloten. Maar een paar clubs helpen is niet verkeerd."

Ceferin voegt eraan toe dat er op dit moment alleen wordt gediscusseerd over het proefballonnetje. Begin september heeft de UEFA weer een vergadering met de competities en clubs. Ajax-directeur Edwin van der Sar zit in het bestuur van de ECA (European Clubs' Association), de belangenvereniging van ruim 200 Europese voetbalclubs.