PSV-vacature na exit De Jong: 'Niet gezond dat je op voorhand iets gaat eisen'

PSV-vacature na exit De Jong: 'Niet gezond dat je op voorhand iets gaat eisen'

Gepubliceerd: donderdag 4 juli 2019 om 15:56do 04-07-2019 om 15:56

Door het vertrek van Luuk de Jong naar Sevilla is het de vraag wie de nieuwe spits van PSV wordt. Sam Lammers en Joël Piroe komen in aanmerking, maar Donyell Malen begon in het oefenduel met FC Sion (0-0) als spits. Hij gaat de plek niet opeisen.

"Als je realistisch kijkt, is er nu inderdaad een plekje open in de aanval bij PSV, al kan er de komende twee maanden nog iets gebeuren", zegt Malen tegen het Eindhovens Dagblad. De aanvaller kijkt vooral naar zichzelf. "Je moet het verdienen. Ik moet mijn ding doen op de training en dat probeert iedereen bij de ploeg zo goed mogelijk doen."

"Je moet het verdienen om daar te staan waar je wilt staan. Ik denk niet dat het gezond is dat je op voorhand iets gaat eisen. De trainer moet jou iets toevertrouwen en aangegeven dat wat je hebt laten zien goed genoeg is om op je plek te staan. Dat is het eerlijkste ook."

Malen stelt dat hij er nog niet veel over heeft gesproken met PSV-trainer Mark van Bommel. "Ik weet dat ik in de spits kan spelen en heb er in de jeugd ook gestaan, bij Ajax. En nu bij Jong Oranje. Vorig jaar ging het aardig. Ik heb me ontwikkeld, goals gemaakt, assists gegeven en gespeeld in de Champions League. En ik heb genoeg dingen niet goed gedaan, die ik weer kan verbeteren dit jaar."

Poll

Wie hoort eerste spits te zijn bij PSV?

(5325 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws