Juventus pakt door en rondt terugkeer van legendarische Buffon (41) af

Juventus pakt door en rondt terugkeer van legendarische Buffon (41) af

04-07-2019 16:07 Laatste update: 16:16
67

Gianluigi Buffon is definitief terug bij Juventus. De kampioen van Italië bevestigt donderdag de Italiaanse legende transfervrij overkomt van Paris Saint-Germain.

Buffon heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot de zomer van 2020. De hereniging hing al enkele dagen in de lucht en zat eraan te komen, toen Juventus vrijdagochtend meldde dat Buffon in Turijn was om medisch gekeurd te worden.

Wedden

Meer odds

Bijna veertien maanden geleden nam Buffon afscheid van Juventus. De doelman en aanvoerder, die een legendarische status vergaarde in het Allianz Stadium, koos na zeventien jaar voor een avontuur bij Paris Saint-Germain. Daar moest hij concurreren met Alphonse Aréola.

Buffon moet waarschijnlijk als stand-in van de Pool Wojciech Szczesny gaan fungeren bij Juventus. Na het volgende seizoen gaat hij aan de slag in de directie of als trainer. Met Juve won de doelman onder meer negen landstitels en vier Coppa Italia's.

Met 656 officiële duels bezet Buffon de tweede plaats in het klassement van Juventus-spelers met meeste wedstrijden. Alessandro Del Piero is koploper met 705 wedstrijden en zal dat hoogstwaarschijnlijk ook blijven. Juve versterkte zich deze week ook al met de transfervrije Adrien Rabiot, net als Buffon afkomstig van PSG.