'Raadselachtig' PSV: Het wordt nu nog duidelijker wat Van Bommel als coach kan

'Raadselachtig' PSV: "Het wordt nu nog duidelijker wat Van Bommel als coach kan"

04-07-2019 18:28
172

Arno Vermeulen en Joep Schreuder zijn benieuwd naar de prestaties van PSV komend seizoen. De Eindhovenaren hebben al afscheid genomen van Daniel Schwaab, Angelino en Luuk de Jong, mogelijk volgen ook Hirving Lozano en Steven Bergwijn.

Ibrahim Afellay, Robbin Ruiter en Bruma zijn nieuw in de ploeg en Toni Lato wordt waarschijnlijk de vierde aanwinst. Het maakt van het gerenoveerde PSV een 'raadselachtig' elftal, vindt Vermeulen. "De manier van spelen wordt sowieso anders", verwacht de NOS-commentator, die doelt op de terugkeer van sc Heerenveen-huurling Sam Lammers en het vertrek van De Jong. "Met Lammers komt er bij PSV meer voetbal in de ploeg. Hij kan behalve een doelpunt maken ook een steekbal geven. Met Luuk de Jong was het allemaal wat statischer, al had hij zijn alom geprezen kopkracht."

Collega Joep Schreuder is echter minder optimistisch en denkt dat gemis van De Jong zich zal voelen in Eindhoven. "Hij was behalve een goalgetter ook een persoonlijkheid, aanvoerder, vechter en kapstok van de ploeg. Wie moet dat overnemen?"

Trainer Mark van Bommel beklaagde zich woensdag na de oefenwedstrijd tegen FC Sion over het feit dat zijn selectie nog niet compleet is. Volgens Schreuder moet de Limburger zich nu bewijzen als toptrainer. "Het wordt nu nog duidelijker wat Van Bommel als coach kan", aldus de NOS-verslaggever. "Er zijn in Eindhoven nog veel losse eindjes en Van Bommel moet alles op de rit krijgen. Ga er maar aan staan."