Update: Schouten nog geen speler van Bologna: club te snel met berichtgeving

Update: Schouten nog geen speler van Bologna: club te snel met berichtgeving

Gepubliceerd: donderdag 4 juli 2019 om 21:55do 04-07-2019 om 21:55

Jerdy Schouten heeft zijn toptransfer te pakken. De 22-jarige middenvelder maakt na één seizoen in dienst van Excelsior de overstap naar Bologna, afgelopen seizoen de nummer tien van de Serie A.

De Rossoblu hebben het nieuws donderdagavond bevestigd via de officiële kanalen. Voor hoeveel seizoenen Schouten getekend heeft, laat men in het midden. Ook de hoogte van de transfersom is onbekend. De Telegraaf maakte eerder deze week melding van een bedrag tussen de 2,5 en 3 miljoen, waarmee Schouten voor de verreweg duurste uitgaande Excelsior-transfer aller tijden zou zorgen.

De controleur uit Hellevoetsluis gaat in Bologna vermoedelijk gezelschap krijgen van landgenoot Stefano Denswil: de verdediger van Club Brugge zou al een mondelinge overeenstemming hebben bereikt met de Italianen. Mitchell Dijks speelt al sinds vorig seizoen in Bologna, maar het is nog maar de vraag of de linksback er een tweede jaargang aan vast plakt: AC Milan heeft Dijks op het oog.

Update 21:55 uur: Bologna was iets te snel met het publiceren van het persbericht over de komst van Schouten. Er schijnt nog helemaal geen akkoord te zijn tussen de Serie A-club en Excelsior, meldt Voetbal International. Bologna heeft inmiddels alle berichtgeving verwijderd. 

De kans dat de transfer afketst lijkt echter klein. Bologna en Excelsior zijn dicht bij een akkoord, maar moeten nog wel de puntjes op de i zetten.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws