Van der Vaart over Robben-nieuws: 'PSV was nog in de markt, had ik graag gezien'

Van der Vaart over Robben-nieuws: 'PSV was nog in de markt, had ik graag gezien'

04-07-2019 20:40
71

Rafael van der Vaart vindt het jammer dat hij Arjen Robben niet meer in actie zal zien als profvoetballer. De Studio Voetbal-analist speelde in het Nederlands elftal jarenlang samen met Robben, die donderdag bekendmaakte dat hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt.

De 35-jarige linkspoot uit Bedum twijfelde maandenlang over een mogelijk vervolg van zijn carrière, maar heeft nu toch besloten om te stoppen. "Jammer dat hij niet meer naar Nederland komt", vertelt Van der Vaart aan Voetbal International. "Er zijn veel spelers die zeggen: je moet op je hoogtepunt stoppen. De grootste onzin die er is, je moet gewoon doorgaan zolang je je goed voelt en het publiek vermaken. PSV was nog in de markt voor hem: dat had ik graag gezien."

Van der Vaart, die in november zijn carrière beëindigde, respecteert het besluit van Robben echter en is lovend over zijn ex-collega. "Als je zo'n grote ster bent, maar zo normaal bent gebleven, dan is dat een groot compliment. Ik vind dat hij alle lof verdient die hij zal krijgen."