'Ontregelen, irritant doen, overtredingen maken? Dat kan Nederland het beste'

'Ontregelen, irritant doen, overtredingen maken? Dat kan Nederland het beste'

04-07-2019 20:57
61

De Oranje Leeuwinnen maken alleen kans tegen de Verenigde Staten wanneer ze de tegenstander zo veel mogelijk het voetballen onmogelijk maken, denkt de NOS-ploeg in Frankrijk. De Amerikaansen hebben de gewoonte om furieus te starten en kwamen tijdens al hun WK-wedstrijden tot dusver vroeg tot scoren.

Jeroen Elshoff opent de discussie in de NOS Voetbalpodcast. "Je weet dat er vanaf de aftrap een orkaan over je heen komt. "Wat ga je doen? Meteen ontregelen, lang wachten met ingooien, overtredingen maken en irritant doen? Of ga je erin mee?" Collega Frank Wielaard kiest voor de eerste optie. "Dat kan Nederland het beste. Als ze meegaan met het sneltreinvoetbal, zijn ze kansloos."

Verslaggeefster Rivkah op het Veld waagt zich aan een voorspelling. "Ik denk dat er twee opties zijn. Of het wordt een ontzettend spannende, lelijke wedstrijd, waarin het allebei de kanten op kan vallen. Of Nederland wordt compleet weggeblazen en het wordt 5-0 of 6-0. Ik denk dat er niets tussenin zit, vreemd genoeg."

De Oranje Leeuwinnen spelen zondag hun eerste WK-finale aller tijden. De aftrap in Lyon staat gepland voor 17.00 uur.