De Jong: Ik moet hem nu zien als collega en niet meer als idool

De Jong: "Ik moet hem nu zien als collega en niet meer als idool"

04-07-2019 21:19
59

Frenkie de Jong arriveerde donderdag bij FC Barcelona, sinds afgelopen maandag zijn nieuwe club. De 21-jarige middenvelder is blij dat hij het Barça-shirt mag dragen én dat hij vanaf nu ploeggenoot is van Lionel Messi.

"Ik ben erg blij dat ik hier eindelijk ben", zegt De Jong tegen Barcelona TV. "Als kind was het een droom voor me om voor Barcelona te spelen. Nu ben ik hier, het is geweldig. Ik kijk er erg naar uit om voor het eerst het veld van Camp Nou op te stappen."

De speelstijlen van Ajax en Barcelona liggen niet ver uit elkaar, zegt De Jong. "De filosofie van Barça en Ajax lijken op elkaar, denk ik. Ik ga ervan genieten. Ik hou van de filosofie van Barcelona."

De Jong speelt de komende jaren samen met Messi. "Natuurlijk maakt dat me blij. Ik heb altijd naar hem opgekeken, maar nu is hij een speler van het team waar ik onderdeel van uitmaak. Ik moet hem nu zien als collega en niet meer als idool."

"Nederland en Barça hebben een mooie connectie samen. Ik hoop dat ik de boeken in kan gaan als een van..Tja, hoe zal ik het zeggen? Als de beste....Nee, niet als de beste. Als een goede speler uit Nederland, nóg een goede speler uit Nederland."