'Fledderus wilde me naar Heracles halen en nu probeert hij het weer met Groningen'

'Fledderus wilde me naar Heracles halen en nu probeert hij het weer met Groningen'

05-07-2019 07:29
39

Glenn Bijl blijft nuchter onder de minisoap rond hem, FC Emmen en FC Groningen. De Groningers willen de verdediger annex middenvelder graag overnemen. Een arbitragezaak moet nu uitkomst bieden.

Bijl (23) kan voor een gelimiteerde transfersom van 335.000 euro Emmen verlaten, maar de clausule geldt alleen voor clubs met een begroting van minder dan twintig miljoen euro. Daar zit de crux: Emmen beweert dat Groningen daarboven zit en eist dus meer geld voor Bijl. Het getouwtrek duurt al weken en heeft zelfs geleid tot een rechtszaak, waarvan de uitspraak vrijdag bekend wordt.

In de tussentijd speelde Bijl donderdagavond 'gewoon' mee bij Emmen, dat oefende tegen Rolder Boys. "Ik ben Emmen hartstikke dankbaar, ik heb het hier naar mijn zin en het zou helemaal geen ramp zijn om hier te blijven", reageert hij bij Voetbal International. "Maar Groningen is gewoon een mooie stap voor mij. Dan heb ik het nog niet eens over geld of de positie op de ranglijst, maar wel bijvoorbeeld over de internationale uitstraling van de club."

Bijl speelde van 2006 tot 2017 bij Groningen en zou graag terugkeren. "Ik heb nog niet met de club kunnen spreken, want dat mag nog niet. Ik weet dus nog niet precies wat hun plannen met mij zijn, maar Mark-Jan Fledderus (technisch directeur, red.) wilde me vorig jaar ook al naar Heracles Almelo halen en nu probeert hij het weer. Dat streelt me wel, moet ik zeggen."