Barcelona pakt uit voor Frenkie de Jong: Ik heb geen idee wat ik kan verwachten

Barcelona pakt uit voor Frenkie de Jong: "Ik heb geen idee wat ik kan verwachten"

05-07-2019 08:14
28

Frenkie de Jong is klaar voor zijn avontuur bij FC Barcelona. Vrijdag wordt de 22-jarige middenvelder in Camp Nou gepresenteerd aan pers en publiek. Hij kijkt er logischerwijs naar uit.

Het schema van De Jong is duidelijk: 's ochtend de medische keuring, 's middags een fotoshoot in de fanshop en 's avonds het officieel ondertekenen van het contract, gevolgd door de presentatie op het heilige gras van Camp Nou én een persconferentie. "Hooghouden in een vol Camp Nou, dat hoort er natuurlijk ook bij. Zoiets wordt bijzonder om mee te maken", kijkt De Jong vooruit in het Algemeen Dagblad.

"De beelden van spelerspresentaties bij grote clubs als Barcelona ken ik van vroeger van televisie, nu maak ik het zelf mee. Ik heb geen idee wat ik kan verwachten, maar dat maakt me ook niet zo veel uit. Ik laat het gewoon wel allemaal op me afkomen, probeer er vooral van te genieten. En verder maak ik me niet te druk. Ik ga me niet opeens anders voordoen dan dat ik ben. Ook in Barcelona blijf ik gewoon Frenkie. Op het veld en als persoon."

Omdat De Jong in januari al tekende, had hij ruim de tijd om te wennen aan het idee dat hij bij Barça gaat spelen. Ajax slokte echter veel tijd op. "Met Ajax hadden we om de drie dagen een wedstrijd, ik had gewoon nauwelijks tijd om met het volgende seizoen bezig te zijn. Wel heb ik Spaanse les gevolgd, maar ook dat kon beter. Ik heb tien lessen gehad, alleen veel tijd om in de studieboeken te duiken was er niet. Ach, ik kan wel wat woordjes, maar de taal zal ik in de komende tijd wel écht moeten leren als ik er dagelijks mee word geconfronteerd."