PSV komt met bevestiging: Lato volgt Angeliño op in Eindhoven

PSV komt met bevestiging: Lato volgt Angeliño op in Eindhoven

05-07-2019 09:02 Laatste update: 09:10
114

Het is officieel: PSV huurt Toni Lato van Valencia. Beide clubs hebben de deal bevestigd. Lato is al in Verbier om zich bij zijn nieuwe ploeggenoten te voegen.

PSV meldt dat Lato 'in principe' één seizoen in het Philips Stadion voetbalt. Met de bekendmaking van de huurtransfer komt er een einde aan complexe onderhandelingen met Valencia. De Spaanse club wilde aanvankelijk nog praten over een verkoop van de 21-jarige linksback, met terugkoopclausule.

"Toni is een felle, technisch vaardige, verdedigend sterke linksback", zegt technisch manager John de Jong op de clubsite over Lato. "Ik kijk er naar uit om bij PSV aan de slag te gaan", reageert de Spanjaard. "Dit is voor mij een spannende, maar mooie nieuwe uitdaging."

Valencia meldt dat het contract van Lato tot medio 2023 is verlengd. In de verbintenis is een gelimiteerde afkoopsom van tachtig miljoen euro opgenomen. Lato kwam afgelopen seizoen weinig aan spelen toe, omdat hij moest concurreren met José Gaya. In Eindhoven is hij de opvolger van de naar Manchester City vertrokken Angeliño.