'Robben is een van de grootste spelers in de historie van Nederland'

'Robben is een van de grootste spelers in de historie van Nederland'

05-07-2019 10:24 Laatste update: 10:26
94

Pierre van Hooijdonk schaart Arjen Robben onder de beste spelers die Nederland ooit heeft gehad. De oud-spits van Oranje zegt dat hij wel had verwacht dat de snelle buitenspeler zou stoppen met voetballen.

"Nee ik ben niet verrast", aldus Van Hooijdonk tegenover de NOS. "Je kent je eigen lichaam heel erg goed en dat heeft hem best vaak in de steek gelaten. Om dat risico nu te nemen en misschien na een maand al te moeten concluderen dat het 'm niet gaat worden en de teleurstelling daarbij… Ik denk dat hij een hele goede keuze maakt.'

Volgens Van Hooijdonk heeft Robben 'ontzettend veel' betekend voor het Nederlands voetbal. "Hij had zijn piek wat mij betreft in 2014 in Brazilië. Hij is echt een van de grootste spelers in de historie van Nederland. Je kan niet zeggen dé grootste, het is ook moeilijk om dat te vergelijken. Maar hij staat absoluut in de top-tien."

Toch zullen Oranje-fans altijd de gemiste kans in de WK-finale van 2010 blijven herinneren. "Hij had de nieuwe koning van Nederland kunnen zijn. Maar daarna kwam de goal tegen Dortmund met Bayern Múnchen in de Champions League-finale. Dat is goud voor een speler. Dan heb je wel iets tastbaars dat ook echt jouw naam draagt."