PSV slaat toe: 'Helpt dat Angelino zich bij ons zo spectaculair heeft ontwikkeld'

PSV slaat toe: 'Helpt dat Angelino zich bij ons zo spectaculair heeft ontwikkeld'

05-07-2019 11:37 Laatste update: 12:18
76

PSV had Toni Lato al een tijd in het vizier en profiteerde van het gebrek aan speeltijd dat de verdediger bij Valencia kreeg. De razendsnelle ontwikkeling van Angelino in Eindhoven werkte bovendien in het voordeel van de club, stelt technisch manager John de Jong.

"We volgen Toni al een flinke tijd en zagen dat hij te weinig aan bod kwam door de aanwezigheid van Gaya. Daar ontstond onze kans", legt hij uit op de website van PSV. "We hebben een plan geschetst en hem duidelijk kunnen maken dat hij hier de volgende stap kan zetten. Natuurlijk helpt het dan dat Angeliño zich bij ons zo spectaculair heeft ontwikkeld. Ondanks dat beiden als speler niet te vergelijken zijn, is het logisch dat Toni zich spiegelt aan de route van zijn landgenoot. Het is mooi dat hij PSV kiest om zich door te ontwikkelen."

Trainer Mark van Bommel is blij dat PSV over een nieuwe linksback beschikt. "Na het vertrek van Aziz Behich en Angeliño was dit een prioriteitspositie voor ons", stelt hij. "Met Lato hebben we een getalenteerde jonge speler erbij, iemand met veel potentie. Lato voegt iets toe aan onze groep en daar waren we naar op zoek. Mooi dat het is gelukt om hem te overtuigen. We gaan er alles aan doen om hem zo snel mogelijk in te passen."

PSV maakte vrijdag bekend dat het Lato voor een seizoen huurt van Valencia. Eerder waren de Eindhovenaren akkoord over de definitieve overname van de linksback, maar op het laatste moment bliezen de Spanjaarden die deal af.