''Verbijsterd' PSV zag Valencia 180 graden draaien: Lato op huurbasis naar PSV'

''Verbijsterd' PSV zag Valencia 180 graden draaien: Lato op huurbasis naar PSV'

05-07-2019 12:15 Laatste update: 12:32
130

PSV huurt Toni Lato van Valencia, maar was eerder al akkoord over de definitieve overname van de linksback. Tot verbijstering van de Eindhovenaren draaiden de Spanjaarden opeens honderdtachtig graden, met een zeer gunstige huurovereenkomst tot gevolg.

Het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV eerder akkoord was met Valencia over de definitieve overname van Lato. Volgens het dagblad waren de handen al geschud. De Eindhovenaren zouden vijf miljoen euro betalen voor de linksback. In zijn contract zou een terugkoopoptie worden overgenomen die volgens het ED hoger lag dan de eerder genoemde tien miljoen euro. Valencia mocht bovendien pas na twee jaar gebruikmaken van die optie, zodat PSV zich voor de komende twee seizoenen verzekerd wist van de diensten van de linksback.

Vanuit het niets besloot Valencia de deal toch terug te willen draaien. Voetbal International stelt dat de clubleiding na het akkoord van dinsdag 'van hogerhand is teruggefloten'. Volgens De Telegraaf had PSV juridische stappen kunnen zetten, omdat er sprake was van een rechtsgeldige deal. Omdat Valencia wist dat het fout zat, wilde het Lato nog wel tegen 'zeer gunstige voorwaarden' verhuren. PSV besloot daar uiteindelijk akkoord te gaan. Enerzijds omdat het anders Lato tegen Valencia op had moeten zetten, anderzijds omdat de selectie van de Eindhovenaren snel op orde moet zijn. Op 23 juli wacht namelijk de eerste confrontatie met FC Basel in de voorronde van de Champions League.