Deur 'wagenwijd open' voor Robben: 'Het zou heel mooi zijn als hij wat gaat doen'

Deur 'wagenwijd open' voor Robben: 'Het zou heel mooi zijn als hij wat gaat doen'

05-07-2019 12:24 Laatste update: 12:34
71

De deur bij FC Groningen staat wagenwijd open voor Arjen Robben. Dat laat algemeen directeur Wouter Gudde weten. Het icoon (35) maakte donderdag bekend per direct te stoppen.

Robben is meer dan welkom in het Hitachi Capital Mobility Stadion. "Het zou heel mooi zijn als hij wat bij Groningen gaat doen", zegt Gudde tegen RTV Noord. "We hadden gehoopt dat Arjen als speler terug zou komen naar FC Groningen. Die keuze heeft hij niet gemaakt en nu is het aan hem. Hij gaat eerst rustig aan doen en genieten met zijn gezin."

De komende periode gaat Robben nadenken over zijn leven ná het voetbal. "Als hij wat bij Groningen wil gaan doen, dan staat de deur natuurlijk wagenwijd voor hem open", benadrukt Gudde. "Het is ook duidelijk dat hij in wat voor rol dan ook een enorme toevoeging voor onze organisatie zou zijn."

Robben maakte donderdag bekend dat hij na periodes bij FC Groningen, PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern München een punt achter zijn carrière zet. 'Zonder twijfel is het de moeilijkste beslissing die ik in mijn loopbaan heb moeten nemen. Een beslissing waarbij 'hart' en 'verstand' met elkaar in botsing kwamen', liet hij weten in een open brief.