'Het zou jammer zijn als Arjen Robben de hele teloorgang meemaakt, zielig'

'Het zou jammer zijn als Arjen Robben de hele teloorgang meemaakt, zielig'

Gepubliceerd: vrijdag 5 juli 2019 om 13:24vr 05-07-2019 om 13:24

Het is verstandig van Arjen Robben om een punt achter zijn carrière te zetten. Dat stelt Johan Derksen. Hij gunt de gestopte aanvaller (35) geen 'teloorgang'.

"Ik vind het heel verstandig", reageert Derksen in het radioprogramma van Veronica Inside. "De man stopt op het moment dat hij nog top is. Hij heeft bij Bayern München dit jaar, als hij nog fit was, nog hartstikke goed gespeeld. Het zou jammer zijn als zo'n jongen de hele teloorgang meemaakt. Dat hij bij een club uit de middenmoot ergens in het buitenland gaat spelen en dat hij vaak geblesseerd is. Dat hij niet meer de Robben van vroeger is."

Derksen zou ook niet weten waarom Robben nog door zou moeten gaan. "Gewoon stoppen. Die jongens hebben het financieel dusdanig: ze hoeven niet te voetballen. En dan moet je niet te lang doorgaan. Zangers en voetballers die te lang doorgaan, dat worden zielige mensen", aldus de analyticus, die respect heeft voor de rijke carrière van Robben. "Als hij niet zo blessuregevoelig was geweest, was het een wereldster geworden."

Robben maakte donderdag bekend dat hij per direct stopt met voetballen. Hij speelde bij achtereenvolgens FC Groningen, PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern München. Met de Duitse club won hij in zijn laatste seizoen de Duitse dubbel.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Verstandig dat Robben stopt?

(2170 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws