'VfL-Top-Torschütze' verlengt bij Wolfsburg: 'Weghorst past perfect bij Wolfsburg'

'VfL-Top-Torschütze' verlengt bij Wolfsburg: 'Weghorst past perfect bij Wolfsburg'

05-07-2019 15:56 Laatste update: 16:16
32

Wout Weghorst blijft langer verbonden aan VfL Wolfsburg. De spits heeft zijn contract bij de Bundesliga-club verlengd tot medio 2023, zo laat Wolfsburg weten via de officiële kanalen.

Het vorige contract van Weghorst liep tot medio 2022. Voor Wolfsburg is het de derde speler die heeft besloten zijn contract te verlengen. Eerder ondertekenden Josuha Guilavogui en Jerome Roussillon een nieuwe verbintenis. 

Wolfsburg is in zijn nopjes met de contractverlenging van de 'VfL-Top-Torschütze'. De Nederlander was het afgelopen seizoen goed voor 17 treffers in de Bundesliga. "Opnieuw goed nieuws voor alle VfL-fans. Wout heeft de ontwikkeling die hij in Alkmaar heeft doorgemaakt afgelopen seizoen bevestigd met constante en goede prestaties. Daarnaast laat hij passie en absolute toewijding zien. Met die mentaliteit past hij perfect bij VfL Wolfsburg, dus we kijken uit naar een langere samenwerking", aldus sportief directeur Marcel Schäfer.

Weghorst zelf is ook tevreden. "Toen ik deze zomer naar Wolfsburg kwam, had ik al snel door dat ik de juiste keuze had gemaakt", stelt hij op de website van Wolfsburg. "Mijn familie en ik voelen ons hier heel goed en ik geniet van elke minuut. Ik ben dan ook heel blij dat ik mijn contract bij VfL heb verlengd en zal alles geven om in de komende jaren succesvol te zijn met het elftal."