Update: 'Rebel' Bijl bevestigt nieuws: Zoals jullie weten heb ik bijgetekend

Update: 'Rebel' Bijl bevestigt nieuws: "Zoals jullie weten heb ik bijgetekend"

05-07-2019 16:46 Laatste update: 21:11
65

Glenn Bijl speelt ook komend seizoen voor FC Emmen. De verdediger van de Drentse club heeft de arbitragezaak om een transfer naar FC Groningen af te dwingen nog voor de uitspraak ingetrokken. Dat meldt RTV Drenthe vrijdag.

Bijl is zelfs een nieuw contract met Emmen overeengekomen, weet de omroep. De rechtsback annex middenvelder blijft daardoor tot medio 2022 aan de eredivisionist verbonden. Zijn huidige verbintenis liep in de zomer van 2021 af. Bovendien is de clausule geschrapt, waarin stond dat hij voor een gelimiteerde afkoopsom naar een club met een begroting onder de twintig miljoen euro mocht.

Juist die clausule zorgde ervoor dat Bijl en Groningen enerzijds en FC Emmen anderzijds lijnrecht tegenover elkaar kwamen te staan. De Groningers dachten de multifunctionele rechtspoot voor 335.000 euro over te kunnen nemen. De Drentenaren hadden een andere mening, waarna Bijl en zijn zaakwaarnemer naar de arbitragecommissie van de KNVB stapten. Die zitting was maandag.

De 23-jarige Bijl speelde eerder van 2006 tot 2017 voor Groningen. Van een terugkeer komt het nu voorlopig dus niet.FC Emmen presenteerde vrijdagmiddag ook een nieuwe aanwinst: de Kroaat Leon Sopic is komend seizoen aan De Oude Meerdijk te bewonderen.

Update 21.11: Bijl heeft tot medio 2022 bijgetekend, liet hij na de oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle weten aan de clubkanalen van FC Emmen. "Zoals jullie weten, heb ik bijgetekend bij deze ambitieuze club", aldus de middenvelder. "Ik hoop hier sowieso één mooi seizoen te draaien, waarin we ons weer gemakkelijk gaan handhaven."