Ajax en PEC akkoord over huurdeal met optie tot koop: 'Heel veel potentie'

Ajax en PEC akkoord over huurdeal met optie tot koop: 'Heel veel potentie'

05-07-2019 17:12 Laatste update: 17:20
35

Dennis Johnsen verruilt Ajax voor PEC Zwolle, zo bevestigen beide clubs vrijdag. De 21-jarige linksbuiten maakt op huurbasis de overstap naar de Blauwvingers, die tevens een optie tot koop hebben bedongen.

Voor welk bedrag Johnsen definitief kan worden overgenomen, is niet bekendgemaakt. "Op mijn leeftijd wil ik minuten maken in de Eredivisie", zegt de Noor op de clubsite van PEC. "Bij PEC Zwolle heb ik een goed gevoel. Niet alleen op basis van de gesprekken die ik hier heb gevoerd, maar ook van wat ik de afgelopen jaren heb gezien. Ik zal er alles aan doen om mij in de basis te knokken en zie uit naar de start van de competitie."

Technisch manager Mike Willems roemt de potentie van de vleugelaanvaller. "Dennis komt uit de jeugd van Rosenborg en heeft al op jonge leeftijd de overstap naar Nederland gemaakt. Het is een speler die graag in de bal komt en van daaruit met zijn acties gevaar sticht. Hij heeft veel potentie om nog beter te worden dan hij nu al is. Aan Dennis de taak om de technische staf de komende periode te overtuigen van zijn kunnen."

Johnsen kwam het afgelopen half jaar al op huurbasis uit voor sc Heerenveen, de club die hem twee jaar geleden nog aan Ajax verkocht. De Friezen hadden een optie tot koop, maar besloten hier geen gebruik van te maken. Naast Johnsen lijkt Ajax spoedig nog een overbodige vleugelaanvaller te slijten: Vaclav Cerny is op weg naar FC Utrecht.

PEC versterkte zich eerder deze zomer al met keepers Xavier Mous en Michael Zetterer, verdedigers Etiënne Reijnen en Kenneth Paal en middenvelder Iliass Bel Hassani.