Update: Martens volgt opnieuw aangepast schema en slaat laatste training over

Update: Martens volgt opnieuw aangepast schema en slaat laatste training over

06-07-2019 14:00 Laatste update: 14:00
35

Lieke Martens vormt nog een vraagteken voor de WK-finale tegen de Verenigde Staten van zondag. De andere Oranje Leeuwinnen zijn ongeschonden uit de 120 minuten durende halve eindstrijd tegen Zweden gekomen (1-0), vertelt bondscoach Sarina Wiegman.

"Iedereen lijkt fit, alleen Lieke is een twijfelgeval", laat Wiegman weten aan het Algemeen Dagblad, twee dagen voor de eindstrijd in Lyon. Martens kampt al enige tijd met een teenblessure. Tegen de Zweden bleef ze daardoor halverwege in de kleedkamer achter. Ze werd vervangen door Jill Roord. Eerder speelde de aanvalster van FC Barcelona al met pijnstillers tegen Italië.

"De wedstrijden ervoor was het wel te doen, maar nu had ze gewoon te veel last. Het was niet te doen. Dan moet je wisselen", stelt Wiegman. "Je hoopt dat het uitblijft, dat ze langer kan blijven staan en ook nog kan presteren. Maar als dat niet gaat, dan houdt het op. Lieke is voor ons een heel belangrijke speler, we willen graag dat ze meedoet. Maar wat niet kan, dat kan niet. We gaan er nu alles aan doen om haar voor zondag fit te krijgen."

Update 6-7, 14.00 uur: De Oranje Leeuwinnen zijn zaterdag zonder Lieke Martens begonnen aan de laatste training voor de WK-finale tegen Amerika. De linksbuiten nam plaats in de dug-out, meldt het Algemeen Dagblad. Ze volgt net als voor de duels met Italië en Zweden een aangepast schema. Vermoedelijk gaat ze aan het eind van de training nog even met de bal aan de slag.