Juventus betaalt 18 miljoen voor verdediger: vraagtekens rond transfer De Ligt

Juventus betaalt 18 miljoen voor verdediger: vraagtekens rond transfer De Ligt

05-07-2019 19:58
126

Een verrassende move van Juventus: de Italiaanse kampioen heeft zich versterkt met Merih Demiral. De 21-jarige centrale verdediger komt voor achttien miljoen euro over van Sassuolo.

Sassuolo huurde Demiral het afgelopen half jaar van Alanyaspor en lichtte vervolgens de optie tot koop. Volgend seizoen zal de zesvoudig Turks international dus echter niet voor de club spelen. Juventus is overtuigd geraakt en haalt hem nu naar Turijn. Ook Atlético Madrid had naar verluidt interesse in de mandekker, maar de kampioen van Italië wint de strijd.

Demiral tekende vrijdag een contract tot de zomer van 2024 in Turijn. Hij is niet de enige verdediger die hoog op het wensenlijstje van De Oude Dame staat. Juventus zou akkoord zijn met Matthijs de Ligt, maar steggelt nog met Ajax over de transfersom. De komst van Demiral zorgt voor de nodige vraagtekens rond die deal. Of beide transfers verband houden, is niet duidelijk.

Demiral doorliep de jeugdopleiding van Fenerbahçe en ging in 2016 aan de slag bij Alcanenense in Portugal. Een jaar later werd hij aangetrokken door Sporting Portugal, dat hem begin 2019 overdeed aan Alanyaspor. De Turkse club stalde hem direct bij Sassuolo.