Atlético Madrid hangt vuile Griezmann-was buiten: 'In maart al akkoord'

Atlético Madrid hangt vuile Griezmann-was buiten: 'In maart al akkoord'

05-07-2019 20:01 Laatste update: 20:23
76

Atlético Madrid heeft hard uitgehaald naar FC Barcelona, dat met Antoine Griezmann aan de haal lijkt te gaan. Barça-voorzitter Josep Maria Bartomeu liet vrijdag tijdens de presentatie van Frenkie de Jong weten dat beide clubs donderdag over Griezmann hebben gesproken.

Los Rojiblancos hebben in reactie op deze uitlatingen een uitgebreid statement gepubliceerd. Hierin bevestigt men dat er een gesprek tussen Oscar Grau en Miguel Ángel Gil, de directeuren van beide Spaanse topclubs, heeft plaatsgevonden. Atlético Madrid onthult ook dat Griezmann, vlak nadat Atlético door Juventus uit de Champions League was geknikkerd, in maart al een akkoord met FC Barcelona had bereikt.

De Madrilenen menen dan ook recht te hebben op een transfersom van tweehonderd miljoen euro, in plaats van 120 miljoen euro. Op het moment dat Griezmann en FC Barcelona elkaar de hand schudden, had de Fransman nog een clausule van tweehonderd miljoen in zijn contract staan: per 1 juli is deze gezakt naar 120 miljoen euro. 'De heer Grau sprak de intentie uit om 120 miljoen te betalen voor Griezmann: niet in één keer, maar in termijnen. Wij hebben dit voorstel natuurlijk geweigerd', schrijft Atlético.

De club is niet te spreken over de 'respectloze' handelswijze van FC Barcelona. 'Wij keuren het ten zeerste af dat zij Antoine aan hebben gezet om af te zien van zijn contractuele verplichtingen hier. Dat ze dit midden in het seizoen hebben gedaan, op het moment dat wij samen met FC Barcelona om de landstitel streden, druist volgens ons tegen alle wetten van de sportieve integriteit in.

Hoewel Atlético op 14 mei aankondigde dat Griezmann na het seizoen zou vertrekken, verwacht men de Fransman binnenkort 'gewoon' weer op de club: de Fransman heeft nog een contract tot de zomer van 2023. 'Hij is het contractueel verplicht om zich zondag weer bij zijn teamgenoten te voegen.'