De Jong lacht na 'groot circus' in Camp Nou: 'Niet te gek doen met hooghouden'

De Jong lacht na 'groot circus' in Camp Nou: 'Niet te gek doen met hooghouden'

05-07-2019 22:04
38

Het was vrijdag Frenkie de Jong-dag voor FC Barcelona: de Catalanen presenteerden de man uit Arkel officieel aan het thuispubliek en pakten dit groots aan. De man van 75 miljoen euro kon zelf hartelijk lachen om het hele 'circus'.

FC Barcelona deelde via alle social media-kanalen een livestream met de contractondertekening van De Jong, alle fotoshoots met de aanhang en de hooghoudsessies op het veld van Camp Nou. "Het was één groot circus", lachte hij in gesprek met De Telegraaf. "Mooi om mee te maken, maar lekker dat het nu achter de rug is. Ik heb wel eens beelden gezien dat het hooghouden misging, maar ik weet van mezelf wel dat ik een beetje hoog kan houden. En ik had mezelf al voorgehouden om niet te gek te doen."

De Jong zag vanuit de catacomben dat zijn presentatie heel wat publieke belangstelling trok. "Ik hoorde al die mensen mijn naam schreeuwen... Dat was wel heel mooi." Dat de hele familie, vriendin Mikky en zaakwaarnemer Ali Dursun mee waren, deed De Jong ook veel. "Zij maken mij dagelijks mee, ze weten hoe ik me voel en dat is voor mij het belangrijkste."